Posvet na Tednu vseživljenjskega učenja 2015

Obveščamo vas, da bo Posvet v projektu vseživljenjskega učenja izvedel dve predstavitvi:

 

1. Naslov dogodka: Trening asertivnosti, ki bo v sredo, 3.6.2015, od 16h do 18h, v prostorih Posveta, Centra za psihološko svetovanje, na Mestnem trgu  8, 1000 Ljubljana.

Kratek opis delavnice:

  • Vsebina: Asertivnost je obnašanje in način komunikacije, ki temelji na samospoštovanju, sprejemanju osebne odgovornosti, na zavedanju lastnih pravic in pravic drugih ljudi ter ustvarjanju enakopravnih odnosov.
  • Cilj: Predstavitev treninga asertivnosti, kjer se posameznik nauči bolj učinkovitega komuniciranja z drugimi, bolj konstruktivnega reševanja konfliktov ter strategij obvladovanja nasilja ali neenakopravnosti v medosebnih odnosih.

Ciljne skupine: Posamezniki, ki bi želeli pridobiti večje zaupanje vase, se naučili veščin asertivne komunikacije, uveljavljali svoje mnenje.

Vstop je prost. Vljudno vabljeni!

Prijava in informacije na 031 704 707 ali na info@posvet.org

 

2. Naslov dogodka: Družinske mediacije, ki bo v torek, 9.6.2015, od 17h do 18:30h, na lokaciji Glotta Nove, Poljanska cesta 95, 1000 Ljubljana.

Kratek opis delavnice:

  • Vsebina:  Družinska mediacija je konstruktiven in dogovoren način reševanja  sporov med družinskimi člani. Mediator pomaga sprtim sorodnikom razumeti drug drugega in poiskati skupne rešitve. Najbolje je, če je razrešitev spora pravočasna in se družina ohrani. Družinska mediacija pa je tudi eden najmanj neprijetnih in najmanj travmatičnih načinov ureditev medsebojnih razmerij v ločitvenem postopku. Družinski mediatorji iz Centra za psihološko svetovanje Posvet so tudi educirani družinski terapevti, ki pomagajo staršem razumeti potrebe otrok med in po ločitvi in jih uskladiti s potrebami in zmožnostmi staršev.
  • Cilj: Predstavitev mediacij, ki so namenjene sporazumnemu reševanju obstoječih konfliktov v medosebnih odnosih.

Ciljne skupine: Posamezniki, ki imajo težave s konstruktivnim reševanjem nesoglasij v odnosih z bližnjimi.

Vstop je prost. Vljudno vabljeni!

Prijava in informacije na 031 704 707 ali na info@posvet.org


 

Program Psihološko svetovanje posameznikom, parom in družinam v duševni stiski financirajo: