Psihološka svetovalnica Posvet – Tu smo zate v Postojni

V POSTOJNI BREZPLAČNA PSIHOLOŠKA SVETOVALNICA

Podpora pri soočanju z najrazličnejšimi težavami

 

 

Psihološka svetovalnica Posvet – Tu smo zate v Postojni deluje v prostorih Centra za socialno delo Postojna, na Novem trgu 6 v Postojni. Odprta je dva dni v tednu, ob torkih od 10. od 14. ure in ob petkih od 14. do 18. ure. Namenjena je odraslim, starejšim od 18 let. Namenjena je podpori posameznikom, parom in družinam  pri razreševanju najrazličnejših življenjskih stisk. Za obisk svetovalnice se je potrebno vnaprej dogovoriti. Za svetovalni pogovor se lahko naročite od 8. do 20. ure na telefonski številki 031 704 707. Za svetovanje ne potrebujete napotnice. Svetovalne storitve so do maja 2016 brezplačne.

Pogovor s strokovnjakom traja od 45 do 60 minut. S strokovno, hitro in lahko dostopno pomočjo se lahko posamezniki ob opori usposobljenega svetovalca učijo uspešnih strategij za razreševanje težav. Svetovalec in klient že v začetku procesa jasno opredelita problem in skupaj zastavita cilje svetovanja. Obiščete nas lahko, ko ste v stiski zaradi:

  • študija, službe ali upokojitve;
  • težav v partnerskem odnosu;
  • odnosov v družini;
  • težavah z vzgojo;
  • občutka izgorelosti, osamljenosti, brezvoljnosti;
  • razmišljanja, da življenje nima več smisla;
  • izgube bližnje osebe;
  • pomembnih življenjskih odločitev.

Svetovalnica v Postojni deluje pod okriljem projekta MOČ (Pomoč ljudem, znanje strokovnjakom), ki ga vodi Nacionalni inštitut za javno zdravje. Projekt je financiran iz virov programa Norveškega finančnega mehanizma 2009-2014. V okviru projekta sicer deluje mreža devetih psiholoških svetovalnic v različnih krajih Slovenije (Ljubljana, Kranj, Celje, Laško, Postojna, Sevnica, Murska sobota, Nova Gorica in Slovenj Gradec). Mreža svetovalnic je usmerjena v izboljšanje storitev na področju duševnega zdravja v Sloveniji.

Program Psihološko svetovanje posameznikom, parom in družinam v duševni stiski financirajo: